ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Владимир Уручев: АЕЦ „Козлодуй“ е готова за ОСАРТ

02.11.2012

Моята преценка е, че атомната електроцентрала е готова за предстоящата проверка ОСАРТ, каза Владимир Уручев – евродепутат и член на Съвета на директорите.

„Хората, които работят в АЕЦ, добре разбират за какво става дума, защото те самите са участвали в подобни мисии и знаят съвременните тенденции. Аз лично очаквам нормална мисия. Тя няма за задача да даде положителна оценка или обща оценка на АЕЦ. Тя проверява конкретни области и нейната задача е да каже къде да слабите места, къде са резервите, къде могат да се подобрят нещата и да се излезе с препоръки. Надявам се да бъдат открити добри практики, които се разпространяват в други централи и да се приложат у нас”, – коментира Уручев.

След по-малко от месец в АЕЦ „Козлодуй” ще дойдат 13 експерта, които в рамките на две седмици ще оценяват девет области от работата на централата.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8412 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари