ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – Ситуацията на американските АЕЦ, попаднали в урагана Санди, се намира под контрол

31.10.2012

Това заяви специално за РИА Новости високопоставен източник от Международната агенция по атомна енергия (МААЕ).

“МААЕ не счита за извънредна ситуацията на американските АЕЦ, попаднали под удара на урагана “Санди”. В атомните електроцентрали всичко се прави правилно, редица блокове вече са спряни. Всичките АЕЦ имат съответните системи за безопасност, включително и дизелгенератори”, – каза той.

Първи енергоблок на  атомната електроцентрала Salem в американския щат Ню-Джърси във вторник прекрати работа поради урагана, сообщи по-рано компанията-оператор на обекта Public Service Electric and Gas (PSEG).

Причината за спирането на енергоблока е била излизането от строя на четири от шестте помпи, теглещи охлаждаща вода от близката река.

По-рано най-старата американска АЕЦ Oyster Creek беше спряна, след обявяването на второ от четирите нива на опасност поради урагана.

Ураганът “Санди”, който до тогава бушуваше в района на Караибския басейн и отне живота на повече от 60 човека, във вторник през нощта връхлетя източните щати на САЩ. Скоростта на вятъра е достигнала до 105 km/h. По последни данни, жертвите на урагана в САЩ и Канада са 16 души.

Източник: РИА Новости

Б.Р. Според последните съобщения на американското министерство на енергетиката е изключен един от реакторите на АЕЦ “Indian Point”, недалеч от Ню-Йорк.

Компанията оператор на централата Entergy Nuclear сочи като причина за спирането на трети блок “проблем с мрежата за високо напрежение извън територията на АЕЦ”.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари