ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Hitachi има намерение да купи британската Horizon от немските й собственици

03.11.2012

Японският електротехнически и машиностроителен конгломерат Hitachi Ltd има намерение да придобие британската фирма Horizon, която се занимава със строителство на ядрени обекти. Собствениците на фирмата – немските компании E.ON AG и RWE AG обявиха британското предприятие за продажба през март 2012 година, напомня Reuters.

Японската компания е направила изгодно предложение на собствениците на компанията. Очаква се сключването на сделката да бъде обявено в близките дни. Въпреки всичко, официалните им представители избягват коментари. Според СМИ, сделката може да струва на японския конгломерат 50 милиарда йени (повече от 628 милиона долара).

Покупката на Horizon ще позволи на Hitachi да претендира за сключване на договор за обслужване и експлоатация на британските реактори в продължение на 40 години. Освен това, по-рано Horizon съобщи за плановете си за построяване на няколко мощни енергоблока. Наскоро британското правителство обяви, че има за цел да увеличи производството на ядрена енергия и да въведе в експлоатация няколко АЕЦ до 2025 година.

Източник: http://www.forbes.ru/news/185033-hitachi-blizka-k-zaklyucheniyu-atomnogo-kontrakta-na-628-mln

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари