ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – АЕЦ “Фукушима-1” – балон обследва в зданието на първи блок – снимки

27.10.2012

Компанията оператор на повредената АЕЦ “Фукушима-1” пусна въздушен балон вътре в зданието на първи блок, за да провери състоянието на горната част на конструкцията до височина около 30 метра (гледайте внутри здания.) Въздушният балон е бил оборудван с 4 фотокамери и с апаратура за измерване на радиацията.

Направените снимки показват бетонните обломки след взрива на водорода, разхвърляни по горните етажи. Обаче, кранът за изваждане на горивните касети с ОЯГ и оборудването за презареждането им са останали неповредени. Не са паднали в басейна за отлежаване на ОЯГ (БОК), което предизвикваше определени притеснения.


Най-високо ниво на радиация – 150
mSv/hе било фиксирaно в района на втория етаж на зданието на реактора (през май 2011 година там е измерено над 1 Sv/h, като по-точно измерване не е било възможно да се направи. Дозиметърът е показал OLпрепълване.)

Операциите с балона са продължили около 1 час и половина. Участвали са 4 сътрудници на TEPCO и 25 работници от компанията “Хитачи” – разработчик на балона. Максималната  доза получена от персонала е била 3,91 mSvпри планирана за операцията 5 mSv. Тези снимки са необходими на TEPCO за разработване на плана за демонтаж на оборудването на блока.

Източници: ТЕРСО, NHK, EХ-SKF

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари