ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – възможно е Франция и САЩ да участват в конкурса за построяване на третата АЕЦ

27.10.2012

Франция и САЩ могат да претендират за построяването на  третата атомна електроцентрала в Турция, съобщава вестник «Milliyet». Изданието цитира думите на  министъра на енергетиката Танер Йалдъз, че “преговорите по втората турска АЕЦ са предвестник на преговори относно третата”. На 20 октомври по време на отрасловия ядрено-енергиен форум, Танер Йалдъз съобщи, че в конкурса за третата АЕЦ е възможно да участват компаниите, които не спечелят конкурса за построяване на втората централа, а също и тези, които “не са проявили интерес към първите два проекта”.

Франция и САЩ, по думите на министъра, не са участвали в конкурсите  за построяване на първите две централи по политически причини.

Строителството на АЕЦ “Аккую” в средиземноморската провинция Мерсин вече започна от Държавната корпорация “Росатом”.

Вторият ядрено-енергиен проект, както се очаква, ще бъде АЕЦ “Синоп” на черноморското крайбрежие. За този проект претендират компании от четири държави: Япония, Канада, Китай и Южна Корея.

Решение за местоположението на третата АЕЦ за сега няма, но за най-възможна площадка се спряга района на черноморския град Игнеада на границата с България.

Източник: Nuclear.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари