ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – «Exelon Corp.» подаде заявка за увеличаване на мощността на АЕЦ «Пич-Ботом» с 12,4%

26.10.2012

Комисията по ядрено регулиране (NRC) на САЩ може до края на октомври да приеме за разглеждане заявката на «Exelon Corp.» за повишаване на мощността на двата блока на АЕЦ «Пич-Ботом» в щата Пенсилвания. Заявката относно повишаването на мощността втори и трети блок с 12,4% е подадена от компанията на 28 септември, съобщиха на 22 октомври от надзорния орган.

«Exelon Corp.» иска да увеличи топлинната мощност на всеки от блоковете с 437 MW, което ще даде сумарно увеличение на електрическата мощност с 320 MW. Заявката за повишаване на мощността по правило се приема за разглеждане до 1 месец след подаването й.

«Exelon Corp.» разчита на утвърждаване  на заявката от надзорния орган до юни 2014 година. Модернизацията, свързана с повишаването на мощността на втори блок,се планира да завърши до март 2015 година, а на трети енергоблок – до януари 2016 година, съобщава  «Platts». Планира се замяната на сепараторите на пара, монтиране на допълнителни клапани за сваляне на налягането, модернизация на кондензаторите на парата.

На АЕЦ «Пич-Ботом» се експлоатират 2 еднотипни енергоблока с реактори тип BWR с електрическа мощност по 1112 MW всеки, които са приети в промишлена експлоатация през юли и декември 1974 година.

Източник: Nuclear.Ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари