ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Премиерите на Япония и Франция обнародваха декларация за безопасността на АЕЦ

25.10.2011

В рамките на обнародваната в Токио съвместна декларация за безопасността на АЕЦ, подписана от министър-председателите на Япония Есихико Нода и на Франция Франсоа Фийоном, ще бъде създадена международна група за бързо реагиране в случай на аварии в АЕЦ.

 

Декларацията придава особена важност на реализацията на всички мерки за безопасност в ядрената сфера. Япония и Франция ще създадат комитет от специалисти от двете страни, който може да задълбочи сътрудничеството в областта на ядрената енергетика, а също и в операциите по дезактивация на заразените с радиация райони в Япония.

 

Освен това на срещата на премиерите на двете страни била подчертана важността за нормализиране на финансовата ситуация в Европа. Фийон отбелязал, че вече са подготвени решителни мерки за оказване на помощ на Гърция. Взаимодействието между двете страни ще бъде продължено през ноември в Кан на срещата на “двадесетте”. Двамата премиери са се договорили за сътрудничество с цел сключване на договор за свободна търговия между страните на ЕС и Япония.

 

В началото на следващата седмица Есихико Нода има назначени срещи с президентът на Германия Кристиан Вулф и министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари