ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

20.10.2012

От 15 до 17 октомври 2012 г. делегация от “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, водена от изпълнителния директор Валентин Николов, бе на работно посещение в Москва. Тя взе участие в съвещание за руско-българско сътрудничество в областта на сервизното обслужване на АЕЦ.

Посещението бе осъществено по покана на Концерна ОАО “Росенергоатом”, страна от Консорциум “Концерн ОАО “Росенергоатом” (Русия) – EDF (Франция)”, изпълняващ проекта за Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на 5 и 6 блок на българската атомна централа. Бяха обсъдени въпроси, свързани с оптимизиране на дейностите по продължаване на срока на експлоатация на хилядамегаватовите 5 и 6 блок, с модернизацията на оборудване в АЕЦ “Козлодуй” и с проекта за повишаване на топлинната мощност на реакторните инсталации на двата блока до 104%.

Делегацията проведе разговори от взаимен интерес и с представители на компаниите ОАО “Силови машини”, ЗАО “Русатом сервис”, ОАО “Атомтехенерго” и посети ОКБ “Гидропрес”.

В рамките на визитата представителите на АЕЦ “Козлодуй” имаха среща и с проф. Владимир Асмолов – Президент на Световната асоциация на ядрените оператори – WANO, и първи заместник генерален директор на Концерн ОАО “Росенергоатом”.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=230&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари