ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Уволняват автора на писмото до кмета на Свищов относно проекта АЕЦ „Белене”

19.10.2012

Вчера след скандалното разкритие на депутата от “Синята коалиция” Мартин Димитров за продължаваща работа по построяването на електропреносната инфраструктура за АЕЦ “Белене”, последва незабавната реакция на министър Добрев.

Издал съм заповед още днес да бъде уволнен управителят на предприятие „Трафоелектроинвест” към Националната електрическа компания (НЕК) инж. Марин Ангелов, автор на писмото до кмета на Свищов относно проекта АЕЦ „Белене”. Това заяви на извънреден брифинг министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Брифингът е във връзка с разпространено от депутата от Синята коалиция Мартин Димитров писмо, подписано от инж. Марин Ангелов до кмета на община Свищов Станислав Благов, в което иска да бъде осигурено трасе през общински имоти за далекопровод от 400 киловолта за осигуряване на връзката на бъдещи мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ „Белене” в енергийната система на България.

По думите на министър Делян Добрев това писмо представлява саботаж срещу българското правителство и срещу решението му да бъде спрян проектът АЕЦ „Белене”.

В понеделник ще приключи проверката по случая. Ще бъдат установени останалите участници от тази инициатива и те ще бъдат безкомпромисно наказани, заяви Добрев.

Той посочи, че е разговарял с директорите на Националната електрическа компания и Българския енергиен холдинг (БЕХ) и те не са запознати с това писмо.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1707909

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари