ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Ивайло Калев за авариралите напреженови трансформатори

13.10.2012

По отношение на причините за авариране на напреженовите трансформатори (НТ) еднозначен отговор досега нямаме. Но решенията, които взехме, са за подмяна на цялата партида или на всички НТ ина двата блока. Независимо, че на пети блок няма проблеми.

Говорейки с колеги от техническия университет в София, говорейки с колеги от топлоелектрически централи в България… Проблемът с НТ не е само в АЕЦ “Козлодуй” и има проблеми на всякъде.

Колегите, с които сме говорили от другите централи казват, че НТ са или здрави, или партидата не е здрава. И когато започнат да дават дефекти, би трябвало да се сменят на цяло НТ за да сме сигурни, че… особено ако са от една партида. Ние освен, че ще сменим всичките НТ от тая партида, която е на шести блок, ще сменим и НТ на пети блок, тъй като са произведени от една фирма. Предполагаме, че може да има грешка по обща причина, която да води до проблеми с НТ.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8160

Дешифриране на звуковия файл: AtomInfo.Bg

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари