ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия – очаква се недостиг на електроенергия през зимата

18.06.2023

Германската федерална мрежова агенция Bundesnetzagentur, която е националният регулатор по-специално на пазара на електроенергия, прогнозира че на страната ще липсва през зимата. Следователно Германия ще зависи от закупуването на електроенергия от съседна Франция, която е развила ядрена енергия.

Група учени и професори призоваха канцлера Олаф Шолц да продължи работата на ядрените реактори, като каза, че последните три атомни електроцентрали, наскоро затворени съгласно политиката на правителството „без ядрена енергия“, могат да осигурят една четвърт от нуждите на домакинствата на Германия от електричество.

Директорът на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол също осъди затварянето на атомните електроцентрали в Германия, като каза, че в настоящата глобална енергийна криза страната е трябвало поне да отложи спирането на ядрените реактори, за да избегне недостига на електроенергия през зимата.

Източник: https://europeanconservative.com/articles/news/germany-we-need-nuclear-power-from-france/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари