ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея – Възобновява се изграждането на 2 ядрени реактора

19.05.2023

Изграждането на ядрените реактори Shin Hanul номер три и четири беше подновено в понеделник с церемония в чест на крайъгълния камък.

 

 

Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката заяви в понеделник, че министър Лий Чанг-янг е присъствал на церемония, отбелязваща стартирането на производството на основни компоненти за двата реактора по-рано през деня във фабрика на Doosan Enerbility в Чангуон.

Основните компоненти на ядрения енергоблок включват ядрен реактор, парогенератор и турбогенератор.

Правителството планираше да построи двата енергоблока с мощност по 1400 мегавата в крайбрежния окръг Улджин в провинция Северен Кьонсан, но проектът беше спрян през 2017 г. в съответствие с политиката за отказ от ядрената енергетика на администрацията на Мун Дже-ин.

Проектът обаче беше възобновен в съответствие с политиката на администрацията на Yoon Suk Yeol за разширяване на производството на ядрена енергия в страната.

По време на президентската си кампания през декември 2021 г. Юн обеща да преобърне ядрената политика на правителството и да възобнови строителството на двата енергоблока.

Източник: http://world.kbs.co.kr/service/news_view.htm?lang=e&Seq_Code=177799

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари