ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От АЕЦ Куданкулам опровергават информацията за началото на зареждане с гориво на първи енергоблок

22.10.2011

Представители на дирекцията на строящата се АЕЦ „Куданкулам“ опровергават твърденията на антиядрените активисти за това, че в първи блок се извършва зареждане на активната зона със свежо ядрено гориво, предава Indo-AsianNewsService (IANS).

 

Преди зареждането с гориво трябва да извършим определена работа. След това, трябва да получим разрешение от регулатора за зареждане. Ще ни се наложи да отворим реактора, да извадим от активната зона имитаторите и да я заредим с истинско гориво.”, – цитира агенцията думите на представител на дирекцията.

 

По-рано организаторите на антиядрените протести в района на централата пуснаха слухове, че в нея тайно се извършва зареждане на първи блок с ядрено гориво.

 

Агенция IANS съобщава също, че количеството хора на полщадката в момента е минимално: “Има само стотина души… на площадката”.Местните власти засега не са дали разрешение за преминаване към централата на целия списъчен състав от работници и подизпълнители.

 

Масовите протестни акции против строителството на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия започнаха през октомври и са свързани с физическия пуск на първи блок. Миналата седмица активистите огрганизираха блокада на централата, не допускайки персонала до нея. Руските специалисти в Куданкулам, поради напрегнатата обстановка, не могат свободно да посещават други градове.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари