ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – конкурс за водещи SMR проекти

23.03.2023

В момента седем компании са избрани да участват в конкурса, обявен от Великобритания за търсене на водещи SMR проекти, които се занимават с тяхното развитие

 

В момента се изпълняват проекти за малки модулни реактори (SMR): Rolls-Royce с изходна мощност 470 MW, Cavendish Nuclear/X-Energy – 80 MW, GE-Hitachi Nuclear Energy – 300 MW, GMET Nuclear – 100 MW, Holtec Britain – 160 MW, Newcleo – 200 MW и UK Atomics, които ще генерират 30 MW.

Единственият от седемте участници в състезанието SMR, чийто дизайн вече се проверява от Британската служба за ядрена безопасност, в момента е малкият модулен реактор Rolls-Royce.

Напомняме, че на 20 март 2023 г. Energoatom и Rolls-Royce SMR подписаха меморандум за разбирателство, който отваря пътя за компаниите да работят заедно за намиране на бъдещи възможности за внедряване на Rolls-Royce SMR в Украйна.

Източник: http://ft.com/content/b2cf6c9b-7a3e-4e95-b1bf-428ad8b1d7c3

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари