ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заърши ротацията на експерти от МААЕ в украйнските АЕЦ

05.03.2023

На 2 и 3 март 2022 г. се проведоха редовни ротации на инспекторите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в АЕЦ „Ровно“, „Южноукраинска“ и „Хмелницка“.

 

Международните специалисти от МААЕ трябва да следят за спазването на показателите за безопасност на украинските атомни електроцентрали, по-специално в условията на военно положение.
Постоянното присъствие на представители на агенцията в местните атомни електроцентрали позволява непрекъснат контрол и мониторинг на ядрената и радиационната безопасност.

Освен това инспекторите на МААЕ могат също да анализират въздействието на руските военни удари върху енергийната инфраструктура на Украйна и да предадат информация за това на цялата световна общност.
Ето защо МААЕ ще продължи да гарантира присъствието на свои представители във всички атомни електроцентрали на Украйна.

Припомняме, че на 2 март 2023 г. се проведе ротация на експерти от МААЕ в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), която от година е окупирана от руските военни.
То трябваше да се проведат в началото на февруари, но руснаците го блокираха.

От януари 2023 г. постоянните мисии на Агенцията работят във всички украински атомни електроцентрали, разположени на територията, контролирана от Украйна. Представители на МААЕ са във временно окупираната Запорожка АЕЦ от началото на септември 2022 г.

Източник: https://t.me/energoatom_ua

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари